Dostupni linkovi

HAG


Zastupnici optuzzbe na sudjenju Momccilu Krajissniku pred Hasskim tribunalom tvrdili su danas u zavrssnoj recci da su dokazali da je on bio u vrhu zloccinacckog poduhvata etnicckog ccisschenja nesrba tokom rata u BiH.
Bivssi predsednik Skupsstine Republike Srpske, Krajissnik je optuzzen za genocid i zloccine protiv ccoveccnosti nad Bossnjacima i Hrvatima 1992. godine.
Tuzzilac Alan Tiger (Tieger) je kazao da su u samom vrhu vodjstva bosanskih Srba bili Radovan Karadzzich "kao neosporni lider" i Krajissnik "kao ccovek od poverenja, temeljan i mochan". Odbacujuchi tvrdnju odbrane da su bosanski Srbi samo branili svoje teritorije, tuzzilac je citirao Krajissnikove recci iz tog vremena o "oslobadjanju srpskog prostora" i pretvaranju Drine kao granice u "kiccmu" srpskih teritorija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG