Dostupni linkovi

BEČ


Austrijanka Natasha Kampusch (18), koja je provela osam godina u podrumu iskopanom ispod garaže u selu Strashoffu, 20 kilometara istočno od Beča, izjavila je da je njen otmičar Wolfgang Priklopil "dio njenog života" i da joj tokom otmice nije ništa nedostajalo. "U principu, nemam osjećaj da sam nešto propustila", kazala je Natascha koja je zatražila da je javnost ostavi na miru. "Svi žele postavljati pitanja o intimnim detaljima, ali oni se ne tiču nikoga".
Austrijska policija je saopštila da Natasha pati od takozvanog "stokholmskog sindroma", koji se javlja tokom dugogodišnjeg boravka u rukama otmičara - žrtve u sklopu psihološkog mehanizma zaštite, izražavaju simpatije prema svojim otmičarima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG