Dostupni linkovi

MOSTAR


Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schwarz Schilling pozvao je, nakon razgovora s mostarskim čelnicima, vlasti u Mostaru da najkasnije do 15. septembra riješe status Hercegovačke televizije, formiraju jedinstveno komunalno poduzeće i raspišu oglas za zapošljavanje državnih dužnosnika u Gradskoj upravi, rekavši kako je to posljednja šansa koju daje mostarskim vlastima.
Schwartz Schilling je zaprijetio da će lično "poduzeti korake" za rješavanje mostarskih poteškoća ako lokalne vlasti to ne učine.
Visoki predstavnik nije želio precizirati kakve će korake poduzeti, ali je za stanje u Mostaru otvoreno optužio Stranku demokratske akcije i HDZ BiH, rekavši da su blokirale procese u Mostaru.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG