Dostupni linkovi

SARAJEVO


U Sarajevu će danas biti promovisan Katalog odabranih udžbenika i nastavnih sredstava u Bosni i Hercegovini za osnovne, srednje tehničke i stručne škole, te gimnazije za narednu školsku godinu. Katalog je objavilo Ministarstvo civilnih poslova u saradnji sa entitetskim ministarstvima obrazovanja i Odjeljenjem za obrazovanje distrikta Brčko.

HAG
U Haškom tribunalu će ove sedmice biti održane završne riječi na suđenju bivšem predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Momčilu Krajišniku. Kako je najavljeno iz Tribunala, završne argumente odbrane i optužbe na suđenju Krajišniku sudije će saslušati do sutra 29. avgusta. Suđenje Krajišniku , optuženom za genocid i zločine protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima 1992 godine, počelo je 3. februara 2004. godine. Vijeće predsjedavajućeg sudije Alfonsa Orija planira da presudu izrekne do 28. septembra.

BEOGRAD
Pregovarački tim Srbije za status Kosova razmotriće danas dosadašnji tok pregovora o budućem uređenju pokrajine, a očekuje se da će na sastanku biti predložene određene inicijative zbog stavova međunarodnog izaslanika Marttija Ahtisaarija. Ocjena beogradskog tima je da pregovori do sada nisu dali nikakav rezultat, jednim dijelom i zbog toga što Ahtisaari i njegov tim nisu uložili dovoljno truda i političke volje da albansku stranu privole na ozbiljnije razgovore.
XS
SM
MD
LG