Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predstavnici svih udruženja porodica nestalih lica iz Bosne i Hercegovine, koji su nominovani za Savjetodavni odbor državnog Instituta za nestale osobe uputiće danas bosanskohercegovačkim vlastima poruku u kojoj traže potpuno provođenje Zakona o nestalim licima. Ova zajednička poruka biće saopštena pred zgradom zajedničkih institucija povodom 30. avgusta Međunarodnog dana nestalih. Ovaj dan prihvaćen je širom svijeta kao datum kada vlasti treba podsjetiti na njihovu obavezu da riješe problem nestalih lica.

SREBRENICA
Na osnovu informacija nadležne Komisije Republike Srpske, koja je istražila događaje na lokalitetu Zeleni Jadar u Srebrenici, ekspertni tim za ekshumacije Federalne komisije za traženje nestalih danas počinje iskopavanje nove masovne grobnice na ovom lokalitetu. Danas će biti nastavljen i process ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava ubijenih u ljeto 1995 godine na više lokaliteta u opštini Prijedor. Najavljena je i provjera nekoliko lokacija u opštinama Bosanska Kostajnica i Bosanaski Novi.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG