Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Predsjednik SDS Dragan Čavić je Tihićevu izjavu ocijenio kao "najgoru političku poruku , kao u najcrnije vrijeme rata".

WASHINGTON
Dvojica novinara američke tv-stanice Fox oslobodjenji su danas nakon dvojtjednog zatočeništva u pojasu Gaze. Šesdestogodišnji Stiv Centanni i njegov kamerman 36-godissnji Olaf Viig dobrog su zdravstvenog stanja. 14. kolooza su ih oteli pripadnici do tada nepoznatih "Brigada svetog Jihada". Nekoliko sati pre njihovog puštanja na slobodu, televizija Fox dobila je video snimak dvojice novinara koji prikazuje njihov prelazak na islam.
Na istom snimku, Olaf Vig se zatim obraća liderima zapadnih zemalja traćeči od njih da se "prestanu kriti iza mita o tome da ne žele pregovarati s teroristima'" i potom čita više riječi na arapskom.
GAZA
Izraelski projektil je noćas je pogodio oklopno vozilo novinske agencije Reuters u Gazi, ranivši dvojicu izvjestitelja , od kojih jednog teško. Reuters ističe da je vozilo gadjano uprkos tome što na svim stranama, uključujući krov, ima jasne oznake press.
Izraelska vojska je objavila da je pogodila njihovo vozilo
jer su se sumnjivo ponašali u zoni sukoba.
Izraelske snage ubile su tijekom noći dvojicu Palestinaca, dok je sedmoro ranjeno.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG