Dostupni linkovi

KOSOVSKA MITROVICA / BEOGRAD


Najmanje devet osoba je povređeno u subotu predveče u Kosovskoj Mitrovici u eksploziji bombe u jednom kafeu u severnom delu grada gde sada žive uglavnom Srbi.
Policija je objavila da je uhapsila osobu osumnjičenu da je bacila bombu u kafe. Identitet i nacionalnost te osobe nisu zvanično saopšteni.
Očevici su izjavili da je jedan muškarac došetao do kafea i ubacio bombu kroz otvorena vrata.
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica je optužio međunarodnu zajednicu kao suodgovornu za ovaj napad.
"Za bacanje bombe na nedužne srpske građane u Kosovskoj Mitrovici podjednako su odgovorni albanski teroristi i predstavnici međunarodne zajednice koji ih svojim činjenjem ili nečinjenjem svakodnevno podržavaju i ohrabruju. Na Ahtisarijevu (Marti, (Maarti Ahtisaari), posrednik Ujedinjenih nacija u pregovorima o statusu Kosova) izjavu da su Srbi krivi kao narod, albanski separatisti su brzo reagovali bacanjem bombe na nedužne srpske građane u Kosovskoj Mitrovici", navedeno je u pisanj izjavi srpskog premijera.
Vlasti Srbije su objavile u petak da je međunarodni posrednik u pregovorima izjavio početkom meseca na jednom od sastanaka u Beču izjavio da Srbi kao narod snose odgovornost za događaje na Kosovu.
XS
SM
MD
LG