Dostupni linkovi

PRISSTINA


Specijalni izaslanik UN za status Kosova Marti Ahtisari poruccio je danas vlastima u Beogradu da politika koju je vodio Slobodan Milossevich "mora biti uzeta u obzir" pri odluccivanju o statusu Kosova.
"Svaka nacija na svetu ima svoj teret za koji treba da plati", rekao je Ahtisari na konferenciji za novinare, odgovarajuchi na zahtev koordinatora srpskog pregovaracckog tima da razjasni svoju izjavu da su "Srbi krivi kao narod".
"Danassnje demokratsko rukovodstvo u Srbiji ne mozze da bude odgovorno za aktivnosti Slobodana Milossevicha, ali lideri u Beogradu moraju da se suocce sa zaostavsstinom i odgovornosschu, jer se istorijska zaostavsstina ne mozze ignorisati, vech mora da bude uzeta u obzir u potrazi za ressenjem za status", rekao je izaslanik UN.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG