Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Specijalni izaslanik UN za status Kosova Marti Ahtisari izjavio je danas u Prisstini da pitanje Kosovske Mitrovice ostaje najdelikatnije u celom pregovaracckom procesu i da je u ovom trenutku najpotrebniji napredak u decentralizaciji.
Ahtisari je na konferenciji za novinare, na kraju ccetvorodnevne posete Kosovu, ocenio da je u pregovorima o buduchnosti Kosova ostvaren odredjeni napredak, ali da je ostalo joss mnogo otvorenih pitanja. On pritom nije precizirao o kojim je pitanjima recc.
Ahtisari je izrazio nadu da che za prvu polovinu septembra zakazati novi sastanak u Beccu i dodao da che 31. avgusta i 1. septembra razgovarati sa politicckim direktorima zemalja Kontakt grupe u Beccu, a potom i 11. i 12. septembra u Sofiji. Zatim che, kako je kazao, u Njujorku imati sastanak sa ministrima spoljnih poslova Kontakt grupe i generalnim sekretarom UN, a potom prisustvovati sednici Saveta bezbednosti UN.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG