Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Maarti Ahtisaari, posrednik Ujedinjenih naroda za status Kosova poslijepodne se u Prištini sastao s članovima pregovaračkog tima, a prethodno je u u Zvečanu razgovarao s političkim predstavnicima Srba.
"Sporazum o decentralizaciji bi uskoro mogao biti postignut" izjavio je predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju nakon susreta s Ahtisaarijem. Sejdiju je kazao da je pregovarački tim ostao pri ranijem stavu o formiranju pet novih općina , i dvije općine za Mitrovicu. Prethodno je Ahtisaari izjavio u Zvečanu da je u dosadašnjim pregovorima o decentralizaciji na Kosovu postignut mali pomak.
"Ne mogu reći da se Priština suglasila sa svim što sam im predložio, ali mogao bih reći da je napravljen pomak, i da se ovaj proces nastavlja", rekao je posrednik Ahtisaari.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG