Dostupni linkovi

BEOGRAD


Trag do koga je stigao specijalni tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević, u potrazi za Ratkom Mladićem vodi do Republike Srpske, piše beogradski "Blic". Potraga je zapela zbog slabe saradnje sa nekim strukturama u tom bosanskohercegovačkom entitetu, piše list, pozivajući se na neimenovani izvor. Navodi se da prema posljednjim procjenama, Mladića štiti svega nekoliko ljudi, uglavnom porijeklom iz njegovog rodnog Kalinovika, a nekoliko biznismena mu pruža finansijsku pomoć. Izvor lista tvrdi da vlasti u Srbiji trenutno provjeravaju povezanost Mladića sa određenim ljudima iz državnih struktura, prije svega vojske.
SARAJEVO
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatraće danas izmjene i dopune zakona o PDV-u, te Prijedlog izmjene Zakona o Centralnoj banci Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući Doma naroda parlamentarne skupštine Goran Milivojević, kazao je da očekuje da komisija podrži zahtjev poslanika Partije demokratskog progresa, kojim je predviđeno da sjedište banke iz Sarajeva bude premješteno u Banjaluku.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG