Dostupni linkovi

SARAJEVO


Vrijeme je da Milorad Dodik, Mladen Ivanić i drugi prestanu zabavljati javnost i dovoditi građane Republike Srpske u zabludu o mogućnosti provođenja referenduma i otcjepljenja, poručio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić povodom učestalih "priča" o referendumu u manjem bh. entitetu. U saopštenju se navodi da referendum nije moguć ni pravno, ni politički, te da je država Bosna i Hercegovina neupitna, kao i njen teritorijalni integritet i međunarodno priznate granice.
"Oni kojima se to ne sviđa, koji još sanjaju propali projekt velike Srbije ili nekakve srpske države u Bosni i Hercegovini, mogu otići negdje drugo, ali sa sobom ne mogu ponijeti ili prisvojiti niti jedan pedalj Bosne i Hercegovine", navodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG