Dostupni linkovi

PODGORICA


Odbor Skupsstine za bezbednost Crne Gore odbacio je danas zahtev opozicije da policija ponissti ressenja o premesstaju pojedinih policajaca u mesta u kojima nemaju prebivalisste. Od 77 policajaca koji cce ubuducce morati da rade van mesta prebivalista, njih petnaest je to oznacilo kao politicki motivisanu odluku vrha policije, jer na referendumu 21. maja nisu glasali za nezavisnost Crne Gore.

TEHERAN
Iran je spreman da od srede zapoccne ozbiljne pregovore sa medjunarodnom zajednicom oko svog nuklearnog programa, izjavio je glavni pregovarac ove zemlje Ali Laridzani nakon sto je u Teheranu uruccio diplomatskim predstavnicima Britanije, Francuske, Nemaccke, Rusije i Kine i Ssvajcarske koja zastupa SAD, pismeni odgovor na paket podsticajnih mera ovih zemalja Iranu u zamenu za njegovo odustajanje od obogaccivanja uranijuma. Laridzani nije precizirao da li cce njegova zemlja suspendovati ovaj program, ssto je kljuccni zahtev medjunarodne zajednice. Dosada su iranski zvaniccnici izjavljivali da to necce ucciniti ni po koju cenu.
Rezolucijom UN iz juna Iranu je dat rok da do 31. avgusta obustavi sve aktivnosti na obogaccivanju uranijuma, u suprotnom suoccicce se sa kaznenim merama.
Kina je danas ponovila da se protivi sankcijama protiv vlasti u Teheranu. Takve mere ne podrzzava ni Rusija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG