Dostupni linkovi

NOVI SAD


Portparol glavne tuzziteljke Hasskog tribunala Anton Nikiforov izjavio je da neche biti dovoljno da vlasti u Srbiji samo lociraju a ne uhapse hasskog begunca Ratka Mladicha, da bi tuzziteljka Tribunala dala pozitivnu ocenu o saradnji Srbije s tim sudom, od ccega zavisi i obnavljanje pregovora Srbije sa EU.
Nikiforov je za danassnji novosadski "Gradjanski list" rekao da je Hrvatska, iako nije bila uhapsila tadassnjeg hasskog begunca Antu Gotovinu, Tribunalu dostavila jasne dokaze da se Gotovina nalazi van Hrvatske, ssto sa Mladichem nije sluccaj.
Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte jucce je izjavila da Vlada Srbije i dalje odbija da uhapsi Ratka Mladicca Koordinator za sprovodjenje Akcionog plana Rasim Ljajich kazao je da ga ccudi takav stav, isticcucci da che Srbija do polovine septembra pruzziti konkretne dokaze pomaka u potrazi za Mladichem i da je vladin Akcioni plan dao rezultate.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG