Dostupni linkovi

BERLIN


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristian Ssvarc Ssiling boravi u dvodnevnoj poseti Berlinu, gde će sa visokim nemačkim diplomatama razgovarati o planovima za zatvaranje Ureda visokog predstavnika i formiranje Ureda specijalnog predstavnika EU. Upravni odbor Veća za implementaciju mira će ponovo razmotriti i potvrditi svoju konačnu odluku o zatvaranju OHR-a na sastanku koji će se održati u februaru naredne godine.
Ukoliko Upravni odbor bude suočen sa situacijom da su ključne reforme blokirane te da ne može biti potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, to bi moglo uticati na odlaganje odluke o zatvaranju OHR-am ranije najavljene za sredinu sledecce godine. “Odgađanje tranzicije OHR-a u Ured specijalnog predstavnika EU nije u interesu Bosne i Hercegovine, i to bi samo usporilo BiH na njenom putu ka Evropi.“ izjavio je Viskoki predstavnik hristian-Schwarz Schilling.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG