Dostupni linkovi

TEHERAN


Iran je danas saopsstio da neche neche prekinuti program obogachivanja uranijuma, ssto su od vlasti u Teheranu u junu zatrazzile pet stalnih cclanica Saveta bezbednosti i Nemaccka.
Vlasti u Teheranu su saopsstile da cce do utorka dostaviti svoj konaccni odgovor na predlog podsticajnih mera evropske trojke u zamenu za odustajanje od nuklearnog program Iranski ministar spoljnih poslova Manusser Motaki izjavio je u sredu da je Iran bio spreman da pregovara sa Zapadom o suspenziji nuklearnog programa, ali da che pokussati da objasni da bi prekid tog procesa bio "nelogiccan".
Savet bezbednosti UN usvojio je prosslog meseca rezoluciju kojom se Iran poziva da suspenduje proces obogachivanja uranijuma, a vlastima u Teheranu dat je rok do 31. avgusta da odgovore. Ukoliko Iran ne prihvati predlog UN biche suoccen sa ekonomskim i diplomatskim sankcijama.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG