Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BERLIN


Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije boravi u dvodnevnoj posjeti Berlinu, gdje će sa visokim njemačkim diplomatama razgovarati o planovima za zatvaranje Ureda visokog predstavnika i formiranje Ureda specijalnog predstavnika EU sa osnaženim kapacitetima, te o cjelokupnom stanju procesa reformi u Bosni i Hercegovini.
Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira će ponovo razmotriti i potvrditi svoju konačnu odluku o zatvaranju OHR-a na sastanku koji će se održati u februaru naredne godine.
Ukoliko Upravni odbor bude suočen sa situacijom da su ključne reforme blokirane te da ne može biti potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, to bi moglo uticati na konačnu odluku o zatvaranju OHR-a. “Odgađanje tranzicije OHR-a u Ured specijalnog predstavnika EU nije u interesu Bosne i Hercegovine, i to bi samo usporilo BiH na njenom putu ka Evropi.“ izjavio je Viskoki predstavnik Christian-Schwarz Schilling
  • 16x9 Image

    Rinko Golubović

    Počeo raditi 1969. na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo u informativnim emisijama. Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera.

XS
SM
MD
LG