Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hasskim tribunalom Rasim Ljajich izjavio u petak da vlast u Srbiji do sredine septembra mora da pruzzi dokaze da akcioni plan za zavrssetak saradnje sa tim sudom "daje rezultate", kako bi bili nastavljeni pregovori sa Evropskom unijom.
"To je hrvatski scenario kada haaski optuzenik Ante Gotovina nije bio u Hagu, ali je Hrvatskoj dopusteno da nastavi pregovore s Evropskom unijom jer je dokazala da za njim traga. Sada vise niko ne spominje dragovoljnu predaju i ne ocekujemo da se Mladic preda, vec ccinimo sve da bude uhapssen i izrucen Tribunalu", rekao je Ljajic.
Akcioni plan vlade Srbije za okoncanje saradnje s Tribunalom, prema Ljajicevim recima, rezultirao je boljom koordinacijom sluzbi koje sprovode operativni deo plana i otklanjanjem svake sumnje u politicku volju drzavnog vrha Srbije da Mladic bude uhapssen.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG