Dostupni linkovi

BRISEL / HAG


Potpredsednica Vlade Srbije Ivana Dulić-Marković i ministar finansija Mlađan Dinkić, objavili su u Briselu nakon sastanka sa Olijem Renom (Olli Rehn), komesarom Evropske unije za proširenje da evropska pomoć Srbiji i nastavak evropskih integracija zavise od hapšenja Ratka Mladića.
Rekli su da su predali komesaru Renu plan zatraženog proširenja ekonomske pomoći Evropske unije Srbiji i da je reč pre svega o predlozima vezanim za oblasti investicija, obrazovanja i olakšavanja viznog režima i da su ohrabreni razgovorom.
"Sve zavisi od Srbije. Možemo ekspresno da uđemo u Evropsku uniju, ako ekspresno završimo saradnju sa Hagom i nastavimo sa sprovođenjem reformi. Evropska unija je spremna da podrži Srbiju, ali mi prvo moramo da uradimo svoj domaći zadatak", rekao je agenciji Beta ministar finansija Mlađan Dinkić.
Portparol Tužilaštva Haškog tribunala Anton Nikiforov je rekao Radiju Slobodna Evropa da je hapšenje Ratka Mladića jedini uslov da Tužilaštvo da Evropskoj uniji pozitivnu ocenu saradnje Srbije sa tribunalom.
XS
SM
MD
LG