Dostupni linkovi

LONDON


Vlada Velike Britanije smanjila je danas stupanj pripravnosti od terorističkog napada, pet dana nakon akcije kojom je spriječen navodni pokušaj istovremenih bombaških napada na više putničkih aviona na letovima iz Velike Britanije ka Sjedinjenim Državama. Odluku je objavio ministar unutarnjih poslova, John Reid:
"Združeni centar za terorizam i analizu, procijenio je danas da je prijetnja kojoj je izložena Velika Britanija smanjena s "kritične" na "ozbiljnu". To znači da je teroristički napad jos uvijek moguć," izjavio je ministar Reid i upozorio britansku javnost kako je moguće da još uvijek ima osoba koje planiraju napade na tu zemlju, te potvrdio kako sigurnosne službe i dalje vode više operacija.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG