Dostupni linkovi

BEJRUT/JERUSALEM


Primirje na Bliskom istoku uglavnom se poštuje, saopštio je večeras generalni sekretar UN-a Kofi Annan. On je pozvao obje strane, i Izrael i Hezbolah da u interesu civila, učine dodatne napore kako bi se sačuvao mir.
"S olakšanjem primam vijesti o tome da se prekid neprijateljstva u Libanonu uglavnom održava. Pozivam sve strane da ulože svaki mogući napor da tako i ostane, i da se u interesu civilnog stanovništva na objema stranama granice, mir održi. Milioni ljudi širom svijeta polažu nade u to da će ovaj sporazum donijeti mir. Nitko nema razloga da iznevjeri te nade, a ako se to i dogodi izazvaće snažnu negativnu reakciju medjunarodne javnosti, izjavio je generalni sekretar Ujedinjenih naroda Kofi Annan
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG