Dostupni linkovi

SARAJEVO


Obaveštajno-bezbednosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA) i pre objavljivanja snimaka o ratnim zločinima počinjenim na području bosanske krajine započela je istragu o tim zbivanjima, tvrdi u petak sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna".
List navodi kako se po nalogu direktora OSA-e Almira Džuve već mesecima istražuju navodni zločini nad srpskim zarobljenicima za što se sumnjiče pripadnici jedinice "Hamze" iz sastava 505. bužimske brigade Armije BiH koja je bila deo Petog korpusa na čelu s Atifom Dudakovićem.
Podsećajući da snimci koje su ih proteklih dana objavili beogradski mediji nisu nikakva novost jer su već ranije prikazivani na lokalnim TV stanicama, sarajevski nedeljnik ocenjuje da će najverovatnije biti nemoguće kazniti stvarne poccinioce zločina jer je većina od sedamdeset vojnika iz sastava izviđačko-diverzantske jedinice "Hamze" ili mrtva ili je odavno napustila BiH.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG