Dostupni linkovi

SARAJEVO


Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA) i prije objavljivanja snimki o ratnim zločinima počinjenim na području bosanske krajine započela je istragu o tim zbivanjima, tvrdi u petak sarajevski tjednik "Slobodna Bosna".
List navodi kako se po nalogu direktora OSA-e Almira Džuve već mjesecima istražuju navodni zločini nad srpskim zarobljenicima za što se sumnjiče pripadnici jedinice "Hamze" iz sastava 505. bužimske brigade Armije BiH koja je bila dijelom Petog korpusa na čelu s Atifom Dudakovićem.
Podsjećajući kako snimke što su ih proteklih dana predstavili beogradski mediji nisu nikakva novost jer su već ranije prikazivani na lokalnim TV stanicama, sarajevski tjednik ocjenjuje da će najvjerojatnije biti nemoguće kazniti stvarne počinitelje zločina jer je većina od sedamdeset vojnika iz sastava izviđačko-diverzantske jedinice "Hamze" ili mrtva ili je odavno napustila BiH.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG