Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Okružni sud u Gnjilanu osudio je na po sedam godina zatvora trojicu visokih zvaničnika Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK), dok je trojicu oslobodio optužbe za ratni zločin nad civilima u opštini Orahovac 1998. godine.
Vijeće predsjedavajućeg međunarodnog sudije Vioneda Bolera proglasilo je krivima bivšeg komandanta Druge zone KZK sa sjedištem u Prizrenu generala Seljima Krasnićija, pukovnika Bedrija Zuberaja i visokog zvaničnika u Glavnom štabu KZK i bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Agrona Krasnićija.
Njih trojica su osuđeni za neljudski tretman, zaplašivanje i nezakonito pritvaranje civila u selu Drenica, koji su smatrani za saradnike srpskog režima, i koji od tada, 1998. godine, više nisu viđeni živi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG