Dostupni linkovi

SARAJEVO


Penzionisani general Armije Bosne i Hercegovine Atif Dudaković ponovo je odlučno odbacio optužbe, koje su preneli mediji u Srbiji, prema kojima je odgovoran za ratne zločine nad Srbima tokom operacije "Oluja" 1995. godine.
On je u sredu kazao za sarajevski "Dnevni avaz" da je odavno poznato da su Srbi odgovorni za 95 posto zločina tokom rata u BiH kao i da nije on ratovao i palio po Srbiji nego su to neki iz Srbije činili po Bosni.
"Ironičan je vapaj nad jednim ubijenim srpskim vojnikom pored hiljada proteranih i ubijenih civila, dece, silovanih žena", kazao je Dudaković.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da che u naredna dva dana zajedno sa predsednikom RS Draganom CCavichem podneti kriviccne prijave tuzzilasstvima BiH i Hrvatske protiv odgovornih za zloccine u akciji "Oluja", ukljuccujucci i generala Atifa Dudakovicca.
Drzavna televizija Srbije prikazala je u ponedeljak video snimak na kome glas za koji je navedeno da pripada generalu Atifu Dudakoviccu, naredjuje paljenje srpskih sela.
Tuzzilasstvo BiH potvrdilo je da je dobilo snimke prikazane u medijima u Srbiji i da istrazzuje sluccaj.
XS
SM
MD
LG