Dostupni linkovi

VASSINGTON


Fondacija Bila i Melinde Gejts (Bill Gates) dache 500 miliona dolara Svetskom fondu za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije. To je najvecca privatna donacija fondu koji se od osnivanja pre pet godina suoccava sa tesskoccama u ubedjivanju bogatih zemalja da obezbede sredstva za borbu protiv tih bolesti.
"Ccak i sa ovom podrsskom, fondu che verovatno biti potrebno dodatnih 500 miliona dolara kako bi se postigao nass cilj od 1,1 milijarde dolara ", rekao je izvrssni direktor Svetskog fonda Riccard Ficcem (Richard Feachem).
Bil Gejts je nedavno najavio delimiccno povlaccenje sa operativnih funkcija u Majkrosoftu, ciji je vlasnik i posveccivanje humanitarnom radu. Njegova fondacija raspolazze sa oko 30 milijardi dolara.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG