Dostupni linkovi

SARAJEVO


Penzionisani general Armije Bosne i Hercegovine Atif Dudaković ponovo je odlučno odbacio optužbe, koje su preneli mediji u Srbiji, prema kojima je odgovoran za ratne zločine nad Srbima tokom operacije "Oluja" 1995. godine.
On je u sredu kazao za sarajevski "Dnevni avaz" da je odavno poznato da su Srbi odgovorni za 95 posto zločina tokom rata u BiH kao i da nije on ratovao i palio po Srbiji nego su to neki iz Srbije činili po Bosni.
"Ironičan je vapaj nad jednim ubijenim srpskim vojnikom pored hiljada proteranih i ubijenih civila, dece, silovanih žena", kazao je Dudaković.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da che u naredna dva dana zajedno sa predsednikom RS Draganom CCavichem podneti kriviccne prijave tuzzilasstvima BiH i Hrvatske protiv odgovornih za zloccine u akciji "Oluja", ukljuccujucci i generala Atifa Dudakovicca.
Drzavna televizija Srbije prikazala je u ponedeljak video snimak na kome glas za koji je navedeno da pripada generalu Atifu Dudakoviccu, naredjuje paljenje srpskih sela.
Tuzzilasstvo BiH potvrdilo je da je dobilo snimke prikazane u medijima u Srbiji i da istrazzuje sluccaj.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG