Dostupni linkovi

BEJRUT


Najmanje 8 osoba je poginulo, a 24 ranjeno vecceras u izraelskom vazdussnom napadu na gusto naseljeno predgradje Bejruta, saopsstila je libanska policija. Uporisste Hezbolaha u oblizznjem Haret Hreiku sravnjeno je sa zemljom u dosadassnjim izraelskim napadima.
U danassnjem napadu, unisstena je stambena zgrada i spasilaccke sluzzbe pokussavaju da rasscciste russevine kako bi eventualno pronassle zatrpane ljude.
Izraelska avijacija je oborila i naoruzzanu bespilotnu letilicu Hezbolaha na libansko-izraelskoj granici. To je trecci pokussaj Hezbolaha u poslednje dve godine da na izraelsku teritoriju possalje ovavku letilicu, saopsstile su vlasti u Jerusalimu.
Izraelska avijacija je u medjuvremenu nastavila udare i na polozaje s kojih je Hezbolah sinoc i jutros ispaljivao rakete na sever Izraela. Libanski premijer Fuad Siniora rekao je da je u danasnjem napadu izraelskih aviona na selo Houlu, poginulo jedan civil a ne 40 civila, kako se prethodno strahovalo.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG