Dostupni linkovi

BEJRUT


Na jugu Libana danas su nastavljeni sukobi Hezbolaha i izraelske vojske, a u izraelskim zračnim napadima na Liban poginulo je 13 civila, javljaju agencije.
Izraelski avioni napali su sinoć libanske gradove Kana i Tir, odakle je sinoć pokret Hezbolah bombardovao Haifu i ubio troje ljudi.
Izraelska vojska objavila je da su uništene Hezbolahove rampe za lansiranje raketa.

NJUJORK
Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN, Sjedinjene Države, Velika Britanija, Kina, Rusija i Francuska, sastaće se ponovo danas, jer se juče nisu uspjele dogovoriti o tome treba li američko-francusku rezoluciju o prekidu sukoba na Bliskom istoku dopuniti libanskim zahtjevom o povlačenju izraelskih snaga.
Predsjednik Sirije Bašar al Asad upozorio je sinoć da Bliskom istoku prijeti još veća destabilizacija, ako Vijeće sigurnosti UN bez saglasnosti Libana usvoji američko-francuski prijedlog rezolucije o zaustavljaju sukoba.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG