Dostupni linkovi

BEJRUT/JERUSALIM


Liban je nezadovoljan nacrtom rezolucije za prekid sukoba u toj zemlji, koji su u subotu vecce Francuska i SAD predlozile UN. Predstavnik Libana u svetskoj organizaciji Nouhad Mahmud.
"Nassa kljuccna rezerva je da nije predvidjeno povlaccenje izraelskih snaga sa juga Libana, ccime se zapravo legalizuju njihove nelegalne aktivnosti", kazao je Mahmud.
Izrael je u medjuvremenu saopsstio da che nastaviti napade na pripadnike Hezbolaha na jugu Libana, sve do rasporedjivanja medjuanrodnih mirovnih snaga.
Poptredsednik Vlade Ssimon Peres.
"Mislim da treba da nastavimo da branimo sebe kao ssto smo to i dosada ccinili i istovremeno pratimo ssta se dessava u Ujedinjenim nacijama. Nadam se da cce doneti pravu odluku", kazao je Peres.
Hezbolah je vech nagovestio da se neche pridrzzavati nikakvog prekida vatre sve dok se izraelska vojska ne povucce sa juga Libana.
Americcki drzzavni sekretar Kondoliza Rajs rekla je danas da je vazzno usvojiti rezoluciju UN o Bliskom istoku u narednih dva ili tri dana, kako bi se otvorio put za okonccanje velikog nasilja na jugu Libana.
"Predlog Rezolucije ne predvidja poptuno povlaccenje izraelskih snaga u prvoj fazi, jer je potrebno vreme da se nasilje ccija su meta i civili u potpunosti okoncca". Ona nije iskljuccila da cce i nakon usvajanja Rezolucije biti povremenih ccarki.
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas u telefonskom razgovoru sa britanskom premijerom Tonijem Blerom na hitan prekid neprijateljstava u Libanu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG