Dostupni linkovi

ZAGREB / BEOGRAD / BANJA LUKA


Širom Hrvatske danas i sutra se obeležava jedanaesta godišnjica akcije "Oluja" i vraćanja kontrole nad područjima koja su od 1991. do 1995. kontrolisale snage pobunjenih Srba.
Centralna svečanost je sutra u Kninu. Saopšteno je da će prisustvovati najviši zvaničnici Hrvatske, predsednici Države, Parlamenta i Vlade Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader.
U Beogradu i u Banja Luci je danas održano više skupova i pomena žrtvama akcije "Oluja".
U Crkvi sv. Marka u Beogradu parastosu žrtvama su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica i gotovo čitava vlada.
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica je poručio da neće biti nikada zaboravljena "ona strašna kolona prognanika od Knina do Beograda koja trajno svedoči o velikom i nekažnjenom zločinu."
"Kada se pod pretnjom uništenja protera celi jedan narod, jasno je da se najvećim delom posledice ove velike tragedije nikada ne mogu ispraviti", isticce se u saopsstenju srpskog premijera Vojislava Koštunice.
Predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da Hrvatska i Srbije "zarad bolje budućnosti moraju na efikasniji način da rešavaju pitanje prognanih Srba".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG