Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izrael che nastaviti da se bori protiv gerilaca Hezbolaha na jugu Libana sve dok se u toj oblasti ne rasporede jake medjunarodne snage, izjavio je izraelski premijer Ehud Olmert za Rojters. On je rekao da zzeli da mirovne snage imaju mandat koji che obuhvatiti primenu rezolucije UN kojom se poziva na razoruzzanje Hezbolaha i dodao da je izraelska ofanziva vech unisstila vechi deo vojnih kapaciteta tog pokreta.
Izraelska avijacija bombardovala je u medjuvremenu okolinu grada Balbeka na istoku Libana i tom prilikom ubila najmanje 19 civila, medju njima i ccetvoro dece i zarobila 5 pripadnika Hezbolaha.
Istovremeno, Hezbolah je ispalio oko 160 raketa na gradove u severnom Izraelu, od toga je jedna pogodila mesto Beit Shean, 70 kilometara od granice. Tom prilikom ubijena je jedna osoba a visse od 10 ih je ranjeno.
Najmanje 643 Libanca i 55 Izraelca su ubijena od poccetka sukoba pre ccetiri sedmice. Oko 750 hiljada gradjana Libana, ili ccetvrtina stanovnisstva, moralo je da napusti svoje domove. Libanska vlada je saopsstila da dosadassnja ssteta iznosi 2 milijarde dolara.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG