Dostupni linkovi

SALCBURG


Premijeri Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije sastali su se jutros u Salcburgu na skupu pod nazivom "Stabilnost za jugoistočnu Evropu u 21. stoleću".
Domaćini skupa zatvorenog za javnost su kancelar Austrije Volfgang Šisel (Wolfgang Schuessel) i ministarka spoljnih poslova Ursula Plasnik (Passnik) i koordinator Pakta stabilnosti jugoistočne Evrope, Austrijanac Erhard Busek (Bussek).
Pred sastanak je najavljeno da bi teme trebalo da budu jačanje saradnje i privrednih veza i to u oblastima energetike, finansija, investicija, infrastrukture, kao i o zoni slobodne trgovine i evropskim perspektivama tih zemalja.
Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzin je izjavio sinoć da bi na tom sastanku trebalo da bude napravljena analiza postignutog u regiji od prošle godine u oblasti evropskih integracija "Hrvatska je nesumnjivo regionalni lider u evropskim integracijama i mislim da premijeri mogu razmenom iskustava puno pridoneti razvoju svojih zemalja", prenela je hrvatska agencija Hina izjavu premijera Terzića.
Premijer Crne Gore Milo Đukanović je još juče otkazao dolazak u Salcburg i to iz zdravstvenih razloga. Na sastanku se nije pojavio ni premijer Rumunije čiji je dolazak bio najavljen.
XS
SM
MD
LG