Dostupni linkovi

BEJRUT / GAZA / PARIZ / LONDON


Ujedinjene nacije su objavile da povlače 50 nenaoružanih posmatrača iz svojih baza duž libansko-izraelske granice
Izrael je čitave prošle noći i danas bombardovao jug Libana. Najmanje 13 ljudi je poginulo. Pogođen je jedan konvoj libanskih izbeglica. Dve osobe su tada povređene.
Izraelska vojska je rano jutros povučena iz Pojasa Gaze nakon dvodnevne vojne operacije u kojoj je poginulo 29 Palestinaca.
Izraelska avijacija je međutim jutros pogodila jednu radionicu u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze navodeći da je reč o skladištu oružja.
Za danas je u Bejrutu najavljen sastanak libanskog premijera Fuada Saniore sa predstavnicima Evropske unije – Erkijem Tuomiojom (Erkki), ministrom spoljnih poslova države predsedavajuće i sa komesarkom EU za međunarodne odnose Benitom Ferero-Valdner (Fererro-Waldner).
U Londonu je objavljeno da će britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) zatražiti u Vašingtonu od predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džordža Buša (George Bush) da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvoji posebnu rezoluciju o prekidu neprijateljstava na jugu Libana.
Izaslanik Ujedinjenih nacija za Bliski istok Terje Red-Larsen je izjavio danas u Parizu da smatra teškim postizanje dogovora o prekidu vatre na jugu Libana bez učešća Irana i Sirije, koje podržavaju šiitsku miliciju Hezbolah.
XS
SM
MD
LG