Dostupni linkovi

BEJRUT / GAZA / PARIZ / LONDON


Izrael je čitave prošle noći i jutros bombardovao jug Libana. Za sada nema vesti o eventualnim žrtvama.
Iako je Izrael juče odlučio da ne pokreće kopnenu ofanzivu na Liban, zraelski tenkovi jutros manevrišu duž granice.
Izraelska vojska je rano jutros povučena iz Pojasa Gaze nakon dvodnevne vojne operacije u kojoj je poginulo 29 Palestinaca.
Izraelska avijacija je međutim jutros pogodila jednu radionicu u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze navodeći da je reč o skladištu oružja.
Za danas je u Bejrutu najavljen sastanak libanskog premijera Fuada Saniore sa predstavnicima Evropske unije – Erkijem Tuomiojom (Erkki), ministrom spoljnih poslova države predsedavajuće i sa komesarkom EU za međunarodne odnose Benitom Ferero-Valdner (Fererro-Waldner).
U Londonu je objavljeno da će britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) zatražiti u Vašingtonu od predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džordža Buša (George Bush) da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvoji posebnu rezoluciju o prekidu neprijateljstava na jugu Libana.
Izaslanik Ujedinjenih nacija za Bliski istok Terje Red-Larsen je izjavio danas u Parizu da smatra teškim postizanje dogovora o prekidu vatre na jugu Libana bez učešća Irana i Sirije, koje podržavaju šiitsku miliciju Hezbolah.
XS
SM
MD
LG