Dostupni linkovi

BRUXELLES


Pregovori zemalja jugoistočne Evrope o uspostavljanju zone slobodne trgovine "CEFTA 2006" dobro teku i u protekla dva dana su bili angažirani carinski eksperti i stručnjaci drugih ministarstava, a cilj je zaključivanje sporazuma do kraja godine.
Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, te Rumunjska i Bugarska, pregovaraju o tome da se svi bilateralni sporazumi o
slobodnoj trgovini objedine u jedan regionalni sporazum po uzoru na Srednjoevropsku zonu slobodne trgovine (CEFTA), ali uz nove,
suvremenije odredbe.

PODGORICA
Na izvanrednoj sjednici Skupština Crne Gore danas će razmatrati prijedloge zastupnika albanskih partija o izmjeni Zakona o izboru zastupnika, koji predviđaju povećanje broja poslanika za četiri na pet na biračkih mjesta na kojim Albanci čine većinu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG