Dostupni linkovi

Određen sastav delegacije za pregovore


Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu o stavu koji će zastupati prištinska delegacija kaže:

“Jedinstven je stav svih članova delegacije da se, u okviru mandata koji nam je dala Skupština Kosova, se založimo za nezavisnost i da Kosovo što pre postane država."

U petak je odlučeno da u delegaciji koja će u ponedeljak učestvovati u razgovorima o statusu sa delegacijom Srbijom budu najviši funkcioneri institucija i opozicionih partija Kosova.

U Beč će ići Fatmir Sejdiu, Kolj Beriša, Agim Čeku, Hašim Tači i Veton Surroi. Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu je saopštio kako će se delegaciji pridružiti i Ljutfi Haziri, Iljber Hisa, Jakup Krasnići, Skender Hiseni, Bljerim Šala, Sadik Idrizi, Enver Hodžaj, Ardian Đini, Hajredin Kuči i Muhamet Hamiti. U Delegaciji Kosova su svi članovi pregovaračke delegacije Kosova i skoro svi članovi političko-strateške radne grupe Kosova.

Sastanak između najviših predstavnika Kosova i Srbije, koji će biti održan u ponedeljak, 24. jula, predstavlja početak druge faze, odnosno početak direktnih pregovora o statusu između dve delegacije, uz posredovanje specijalnog izaslanika UN za statusa Kosova Marti Ahtisarija.
XS
SM
MD
LG