Dostupni linkovi

BEOGRAD


Paul Beaver, britanski vojni ekspert za Radio Slobodna Evropa je izjavio da je srpska vlada pozvala specijalce iz britanskih tajnih službi da pomognu u lociranju i hvatanju optuženih za ratne zločine. "Britanski specijalci su uspješno suradjivali sa hrvatskom i drugim vladama širom svijeta da pronadju bjegunce koji su često zastićeni tehnološki vrlo sofisticiranim sigurnosnim radio i telekomunikacijskim sistemima, rekao je Beaver. "Agenti-specijalci neće ići na teren i hvatati, hapsiti bjegunce, no njihov zadatak će biti strateška procjena, prisluškivanje, razbijanje kodova, a tu su Britanci zaista izuzetno efikasni", istaknuo je Bever u razgovoru za Radio Slobodna Evropa.
Jučer je ministar Rasim Ljajić izjavio da Akcijski plan vlade Srbije za ostvarivanje suradnje s Haškim tribunlom ne uključuje angažman stranih obavještajnih službi.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG