Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izrael je i danas bombardovao jug Libana, a Hezbolah sever Izraela uključujući i grad Haifu.
U Libanu je od izraelskih bombi poginulo 26 osoba. Nema informacija o eventualnim žrtvama u Izraelu.
Izraelski premijer Ehud Olmert je objavio nakon sastanka sa delegacijom Ujedinjenih nacija da će akcije protiv Hezbolaha biti nastavljene.
Ministarka spoljnih poslova Cipi Livni je saopštila nakon tog sastanka da neće biti nikakvih pregovora sa Hezbolahom i da njena zemlja traži momentalno i bezuslovno oslobađanje svoja dva vojnika.
"Izrael i međunarodna zajednica se suočavaju sa zajedničkom pretnjom osovina terora i mržnje: Hezbolahom, Hamasom, Sirijom i Iranom. Izrael i međunarodna zajednica imaju isti cilj: kraj kontrole Hezbolaha nad životima Izraelaca i Libanaca i privođenje kraju ovih pokušaja pretnje miru i bezbednosti regiona", rekla je ministarka Livni.
Načelnik Generalštaba izraelske vojske Moše Kaplinski je u međuvremenu objavio na državnom radiju da ne isključuje mogućnost kopnene invazije Libana.
"U ovom trenutku ne mislimo da treba da aktiviramo kopnene snage u Libanu, ali ako to treba da uradimo, uradićemo. Ne isključujemo tu mogućnost", rekao je general Kaplinski.
Sukob između Izraela i islamskog radikalnog pokreta Hezbolaha izbio je 12. jula, kada je Hezbolah oteo na izraelsko-libanskoj granici dva izraelska vojnika. Do sada je u Libanu poginulo 215, a u Izraelu 25 ljudi.
XS
SM
MD
LG