Dostupni linkovi

BRUSSELS


Slovenački ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel i njegov nizozemski koleha Bernard Bot prokomentirali su danas u Brusselsu novinarima dosadašnje srbijanske napore da zadovolje uvjete medjunarodne zajednice i traženja Beograda u vezi s Kosovom.
"Srbija zaslužuje neku vrstu kompenzacije i mislim da joj treba ponuditi uvjetno članstvo u EU. Ako se već govori o uvjetnoj nezavisnosti Kosova, onda bi trebali razgovarati i o uvjetnom članstvu Srbije u Evropu, kazao je Rupel. A nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot je dodao:
"Kad god sam bio u Srbiji rekli su mi da će uhvatiti Mladića za 14 dana, a ponekad čak i da će isporučiti Karadžića. To je odlično, kažem, ali vjerovaću vam kad to i vidim".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG