Dostupni linkovi

ST. PETERSBURG


Izraelski premijer Ehud Olmert protivi se rasporedjivanju medjunarodnih mirovnih snaga u Libanonu, saopšteno je u Tel Avivu, nakon što su britanski premijer Tony Blair i generalni sekretar UN Kofi Annan izjavili da internacionalne trupe doprinijele smirivanju situacije na Bliskom istoku.
"Sumorna realnost je da se ovaj sukob neće zaustaviti dok ne stvorimo uvjete za prekid nasilja. Jedini način je da razmjestimo međunarodne snage koje bi mogle zaustaviti bombardovanje na Izrael", izjavio je Blair nakon razgovora s Annanom na marginama samita Grupe osam.
Ujedinjeni narodi poslali su tim u Libanon koji bi trebao iznaći načine za prevazilaženje krize s Izraelom. Savjet sigurnosti iza zatvorenih vrata raspravlja o situaciji u Libanonu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG