Dostupni linkovi

GAZA


Izraelska avijacija nastavila je i danas, četvrti dan zaredom, ofanzivu na Libanon. U okviru akcije oslobađanja zarobljenog vojnika i uništavanja institucija predvođenih Hamasom, raketirali su luku u Tripoliju, centralni Bejrut i električnu centralu, te obližnju luku u gradu Junije, u kojem se nalazi vojna baza libanonske vojske. Izrael je postavio kopnenu, zračnu i morsku blokadu Libanona, gadjajući mostove, puteve i medjunarodni aerodrom.
Najmanje 15 civila je ubijeno danas kada je izraelska raketa pogodila jedan kombi na putu u južnom Libanonu.
Mete udara bili su i ciljevi u Sidonu te u blizini Ain al-Hilweha, najvećega palestinskog izbjegličkog kampa u Libanu, a nekoliko raketa je palo i u blizini izbjegličkoga kampa Naher al-Bard.
Ukupno je prema policijskim izvorima u Libanonu, od početka izraelske ofanzive, poginulo 90 civila, a ranjeno ih je više od 250
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG