Dostupni linkovi

HAG


Bivssi komandant specijalne policijske jedinice Republike Srpske Ljubomir Borovccanin izjavio je danas pred Hasskim tribunalom da nije kriv za genocid i zaveru da se poccini genocid nad Bossnjacima u Srebrenici u leto 1995.
Za ove zloccine optuzzeni su i Vujadin Popovich, Ljubissa Beara, Vinko Pandurevich, i Drago Nikolich.
Generalima Milanu Gveru i Radivoju Miletichu, koji su obuhvacheni istom optuzznicom, na teret se stavljaju zloccini protiv ccoveccnosti u Srebrenici i ZZepi, muslimanskim enklavama pod zasstitom UN.
Prema nalogu predsedavajucheg sudije Karmela Adjijusa (Carmel), sutrassnji prvi dan sudjenja biche posvechen proceduralnim pitanjima, a tuzzioci bi uvodnu recc trebalo da zapoccnu tek 21. avgusta, posle letnje pauze u radu suda. Tokom letnje pauze, generali Miletich i Gvero biche pussteni na privremenu slobodu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG