Dostupni linkovi

JERUSALEM


Izraelske trupe ušle su u južni dio Libana u potrazi za dvojicom svojih vojnika koje su oteli pripadnici Hezbolaha jutros u vrijeme napada na vojnu bazu na granici dvije zemlje. Izraelski avioni bombardirali su ključni most u toj regiji. U današnjim operacijama poginulo je još sedam izraelskih vojnika. Izraelski premijer Ehud Olmert smatra da se ne radi o terorističkom činu već o ničim izazvanom napadu Libana na Izrael.
"Ovo su teški dani za našu zemlju. Postoje snage na sjeveru i jugu koje prijete našoj stabilnosti i pokušavaju testirati našu odlučnost. Neće uspjeti i skupo će platiti za svoje akcije", kazao je Olmert.
Libanska je vlada energično odbacila optužbe izraelskog premijera.
Izraelu koji je mobilizirao i dio rezervnih vojnih snaga iz Hezbolaha je odgovoreno da akcijama u južnom Libanu neće vratiti otetet vojnike. Oni će biti pušteni samo ako Izrael oslobodi pripadnike Hezbolaha koje drži u svojim zatvorima, kazao je lider ove grupe Sheil Hassan Nasrallah.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG