Dostupni linkovi

GAZA


Devet cclanova palestinske porodice poginulo je u napadu izraelskih aviona. Stradali su lokalni lider Hamasa Nabila Abu Selmea, njegova supruga i sedmoro dece. Tom prilikom srussena je i trospratna zgrada. Izraelska vojska je saopsila da je u ovom napadu ranjen i lider oruzanog krila Hamasa i jedan od najtrazenjih ljudi u Izraelu, Mohamed Dejif. Istovremeno, u jutrossnjoj akciji Izraela na severu Gaze poginulo je jos sest Palestinaca. Od poccetka ofanzive izraelske armije pre dve nedelje nakon otmice jednog njenog pripadnika, ubijeno je visse od 65 Palestinaca.
Portparol palestinske Vlade predvodjene Hamasom, Ghazi Hamad.
"Mislim da cce Izrael biti veliki gubitnik u ovoj krvavoj igri, zbog eskalacije nasilja i masakra. Time necce nista postici, necce dobiti natrag zzivog vojnika, skrssiti vollju pokreta otpora, palestisnkog naroda u celini", kazao je Hamad.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG