Dostupni linkovi

WASHINGTON


Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica večeras se u Washingtonu sastao s američkom državnom tajnicom Condolleezom Rice. Nakon susreta u State Departmentu, novinarima je rekao da je imao konstruktivne razgovore s državnom tajnicom, te je dodao da nezavisnost Kosova srpske vlasti ne mogu prihvatiti, te da se može razgovarati samo o visokom stupnju autonomije za Kosovo. Prethodno se Koštunica sastao i sa savjetnikom predsjednika SAD za nacionalnu sigurnost Stephenom Hadlyem.
Glasnogovornik State Departamenta Sean McCormack izjavio je uoči susreta Rice –Koštunica da će američka američka administracija od srpska vlade, tražiti, kao i evropski saveznici, da optužene za ratne zločine što prije budu izručeni Haškom sudu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG