Dostupni linkovi

MOSKVA


Politički predstavnik čečenskih ekstremista Ahmed Zakajev saopštio je da namjerava objaviti "manifest" za mir u Čečeniji, i to na Summitu osam industrijski najrazvijenijih zemalja – G8.
"Apsolutno smo uvjeren da ovaj sukob ne može biti riješen silom", kazao je Zakajev.
I ruske vlasti i čečenski separatisti potvrdili su danas smrt čečenskog vodje Shamila Basajeva, navodeći, medjutim, različite uzroke njegove pogibije. "Sumnje u to nema, Basajev je uništen, likvidiran", kazao je novinarima potpredsjednik ruske vlade i ministar odbrane Sergej Ivanov.
Jedan od vođa čečenskih separatista Šamil Basajev ubijen je tako što je ispaljena rakete na mjesto gdje se nalazio a koje je utvrđeno po signalu mobilnog telefona. "Na isti način na koji je u aprilu 1996. ubijen i predsjednik Čečenije Džohar Dudajev", izjavio je neimenovani predstavnik ruskih snaga sigurnosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG