Dostupni linkovi

PEKING


Glavni američki pregovarač o sjevernokorejskom nuklearnom pitanju Christopher Hill doputovao je ponovno u Peking, nakon jučerašnjeg sastanka s japanskim dužnosnicima u Tokiju. Hill je u petak posjetio Kinu, zatim Južnu Koreju, a potom doputovao u Japan gdje bi trebao provesti još jedan dan.
Svrha Hillove azijske turneje pokušaj je pronalaska odgovora međunarodne zajednice u pogledu krize što je prouzročilo ispaljivanje sjevernokorejskih balističkih raketa prošli tjedan. On bi, zajedno sa svojim kineskim kolegama trebao pronaći diplomatsko rješenje krize. U međuvremenu je UN-ov Savjet sigurnosti odlučio odgoditi glasanje o donošenju sankcija protiv Sjeverne Koreje na prijedlog Japana, kako bi se Pjongjangu dalo dovoljno vremena za pregovore s visokom kineskom delegacijom.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG