Dostupni linkovi

BRISEL


Evropska unija zzeli da pomogne Srbiji da ostvari punu saradnju sa Hasskim tribunalom kako bi Beograd ostvario bolje veze sa Briselom, izjavio je danas evropski komesar za prossirenje Oli Ren (Olli Rehn).
Ren, koji se upravo vratio iz posete Beogradu, rekao je agenciji Rojters da che sledeche sedmice srpski premijer Vojislav Kosstunica posetiti Brisel gde che sa zvaniccnicima EU razgovarati o planu srpske vlade za ostvarivanje pune saradnje te zemlje sa Hasskim tribunalom.
On je rekao da pozdravlja tu odluku Beograda i da je EU spremna da pomogne Srbiji da ostvari svoje ciljeve.

GOSPIC
Centralna svecanost povodom 150. godissnjice rodjenja velikog nauccnika i pronalazacca Nikole Tesle, odrzana je danas u njegovom rodnom Smiljanu, otvorenjem Memorijalnog centra u sklopu kojeg je obnovljena i Teslina rodna kuca i otkriven spomenik. Svecanosti su prisustvovali hrvatski i srpki predsednici Stjepan Mesic i Boris Tadic, kao i ambasador SAD-a u Hrvatskoj Robert Bradtke.
Godina Nikole Tesle koju je proglasio UNESCO, obelezzava se u celom svetu, a u Hrvatskoj ju je proglasio Hrvatski sabor, ujedno i pokrovitelj danasnje svecanosti.
XS
SM
MD
LG