Dostupni linkovi

SARAJEVO


U okviru programa za obilježavanje 11. obljetnice genocida u Srebrenici, u Sarajevu je održana rasprava „Međunarodna zajednica i genocid u Srebrenci-jesu li znali? Diego Aria, bivši veleposlanik Venezuele u Ujedinjenim narodima kazao je da je svijet mogao da je htio spriječiti zločin u Srebrenici, no istaknuo je da bi međunarodna zajednica danas najradije zaboravila tragediju Srebrenice, jer je to velika mrlja na savjesti čovječanstva.

BANJA LUKA
Dopisnik Radija Slobodna Evropa javio je da su se jutros pojavili plakati sa informacijom da su "osudjenici za ratne zločine u BiH, kojima je sudjeno u Okružnom sudu u Banjaluci stupili u štrajk gladju 30. lipnja ove godine",a da od 4. srpnja ne uzimaju ni vodu.
Na plakatima se navodi da su se osudjenici na štrajk odlučili "radi nepravilnosti rada Suda u Banja Luci i presude Naseru Oriću u Haškom tribunalu".
Nije poznato ko stoji iza plakata koji se pojavio na svim vidnim mjestima u Banjaluci.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG